Röntgen

U heeft een doorverwijzing van uw specialist of huisarts?
Bel nu 045 8200 100 voor een afspraak of informatie!


Bij een röntgenonderzoek van hart en longen, buikorganen of skelet worden röntgenstralen door een deel van het lichaam van de patiënt heen gestuurd. Er worden digitale foto’s gemaakt die op speciale beeldschermen worden bekeken. Het geoefende oog van de radioloog beoordeelt de beelden van het onderzochte deel van het lichaam. 


Het onderzoek
Het onderzoek wordt uitgevoerd met de modernste röntgenapparatuur. In de onderzoekskamer bevindt zich een ligtafel en een röntgenbuis.
De laborant geeft u aanwijzingen over wat u moet doen tijdens het onderzoek. De digitale beelden van het onderzoek worden opgeslagen en doorgestuurd naar de radioloog ter beoordeling. 


Doel van het onderzoek
De radioloog beoordeelt de röntgenfoto’s met het doel een beeld te krijgen van eventueel aanwezige afwijkingen van hart en longen, buikorganen of skelet. 


Voorbereiding op het onderzoek

U hoeft zich op dit onderzoek niet speciaal voor te bereiden. 


Uitslag

Binnen 24 uur na het onderzoek bekijkt de radioloog de beelden en maakt er een verslag van. Dit verslag wordt doorgestuurd naar de aanvrager (in veel gevallen uw huisarts) met wie u zelf een afspraak maakt om de uitslag te bespreken.